CONDITII GENERALE DE REZERVARE:

 

1. Rezervarile la Hotel Iulia Resort  se fac cu cel putin 7 zile inaintea datei de sosire,  pentru minim 3 nopti de cazare.

 

2. ORICE REZERVARE TRIMISA ON LINE SAU FACUTA TELEFONIC ARE CA PUNCT DE PORNIRE OFERTA TURISTICA PUBLICATA PE www.iuliaresort.ro  SI IN CONSECINTA SE SUPUNE REGULILOR SI CONDITIILOR AFISATE PE ACEST SITE.

 

3. Trimiterea solicitarii de  rezervare NU garanteaza rezervarea camerelor.

 

4. TOATE solicitarile sunt procesate de operatori umani si vor fi confirmate si considerate definitive numai dupa plata serviciilor de cazare (integral sau partial).

 

5. Plata se face in baza facturii proforme emisa de SC Prietenia Turism SRL si transmisa prin fax , email sau posta, dupa confirmarea disponibilitatii spatiilor de cazare solicitate.

 

6. Plata se poate face, prin depunere de numerar la orice sucursala a Bancii Raiffeisen sau la sediul SC Prietenia Turism SRL.

 

7. Pentru efectuarea rezervarilor, clientii vor achita 100% din valoarea totala a serviciilor turistice solicitate intr-un numar de rate si la termenele prevazute in factura proforma.

 

8. Dupa efectuarea platii, clientul va primi prin fax, email sau prin posta, voucherul (bilet de cazare)  care va garanta serviciile turistice solicitate de client.

 

9. Turistul este responsabil pentru verificarea informatiilor trecute in factura si in voucher (bilet de cazare) pentru a nu aparea neconcordante intre serviciile solicitate de turist si cele facturate de agentie.

 

10. Rezervarea se considera finalizata numai dupa plata integrala a serviciilor de cazare solicitate.

 

11. Toate rezervarile sunt supuse termenilor si conditiilor de rezervare din Contractul cu Turistul.

 

CONTRACTUL CU TURISTUL

CONDITII GENERALE DE REZERVARE – CONTRACTUL CU TURISTUL

 

I.Obiectul contractului

Il constituie vânzarea de către Agenţie a pachetului de servicii turistice înscris în voucher, bilet de odihnă si tratament.

Contractul ia nastere in momentul in care serviciile solicitate de catre client au fost confirmate de catre agentie, respectiv clientul ia la cunostinta despre serviciile care i-au fost confirmate in baza facturii proforme. Contractul isi produce efectele numai dupa achitarea de catre turist a avansului prevazut in factura proforma.

 

II. Preţul

1.Preţul contractului este specificat pe site-ul www.iuliaresort.ro  si respectiv pe factura şi cuprinde serviciile specificate in factura si in site-ul www.iuliaresort.ro.  Avansul este de min. 30% din valoarea totala a sejurului.

2.Plata finală se va face astfel:

– conform ofertei existente la data efectuarii proformei sau

– cu minim 30 de zile calendaristice inaintea inceperii sejurului prin recalcularea ofertei.

 

III. Drepturile şi obligaţiile Agenţiei

 

In cazul in care rezervarea se anuleaza din vina exclusiva agentiei aceasta are obligatia:

a) să ofere turistului alternative corespunzătoare în vederea continuării călătoriei turistice fără majorarea preţului, respectiv serviciile turistice oferite să fie de aceeaşi calitate şi cantitate;

b) să restituie turistului sumele ce reprezintă diferenţa dintre serviciile turistice achitate şi cele efectiv prestate în timpul călătoriei turistice;

c) în cazul în care nu pot fi oferite turistului alternative corespunzătoare, sau acesta nu le acceptă din motive întemeiate, să despăgubeasca turistul pentru serviciile neprestate.

 

Agenţia este răspunzătoare pentru buna executare a obligaţiilor asumate prin publicarea ofertelor si prin emiterea documentelor de calatorie, cu excepţia următoarelor cazuri:

a) când neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a obligaţiilor asumate se datorează turistului;

b) când neîndeplinirea obligaţiilor se datorează unor cauze de forţă majoră sau unor împrejurări pe care nici Agenţia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (modificări de orar sau de itinerar, întârzieri în traficul mijloacelor de transport etc.).

 

IV. Drepturile şi obligaţiile turistului

 

1.Turistul poate să cesioneze serviciile turistice rezervate unei terţe persoane care îndeplineşte toate condiţiile aplicabile pachetului de servicii turistice contractat, cu obligaţia de a anunţa în scris Agenţia cu cel puţin 15 zile înaintea datei de check-in.

În acest caz Agenţia anuleaza rezervarea initiala si realizeaza o noua rezervare pe numele noului turist . Turistul care cedează pachetul său de servicii, precum şi cesionarul sunt responsabili în mod solidar la plata preţului rezervarii şi a eventualelor costuri suplimentare apărute cu ocazia acestei cedări.

 

2. În cazul sejururilor de odihnă şi/sau de tratament cu locul de desfasurare in Romania, turistul are obligaţia să respecte programul de acordare a serviciilor în România, respectiv: în staţiunile de pe litoral, cazarea se face la ora 18,00 a zilei de intrare şi se termină la ora 12,00 a zilei înscrise pe voucher ca data de check-out ori pe biletul de odihnă şi/sau de tratament;

 

3. Turistul are dreptul să anuleze în orice moment, în tot sau în parte, rezervarea, iar în cazul în care anularea îi este imputabilă este obligat să despăgubească Agenţia pentru prejudiciul creat acesteia, cu excepţia cazurilor de forţă majoră definite conform  legii. Dacă turistul solicită schimbarea hotelului, structurii camerelor sau a oricărora dintre servicii, aceasta echivalează cu anularea rezervarii, cu aplicarea penalităţilor legale la momentul respectiv, şi realizarea unei rezervari noi.

 

4. Turistul este obligat să achite la recepţia unităţii hoteliere taxa de staţiune,  precum şi alte taxe locale, fără a putea pretinde despăgubiri sau returnarea sumelor de la Agenţie.

 

5. Turistul este obligat să prezinte la recepţia unităţii hoteliere actul sau de identitate, precum şi documentul de călătorie eliberat (voucher, bilet de odihnă şi/sau de tratament), în vederea acordării serviciilor turistice.

 

V. Renunţări, penalizări, despăgubiri

 

1.În cazul în care turistul renunţă din vina sa la rezervare, penalizarile sunt urmatoarele:

a) 30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval egal sau mai mic de 25 de zile calendaristice inainte de data inceperii sejurului.

b) 80% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval egal sau mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data inceperii sejurului.

c) 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval egal sau mai mic de 8 zile calendaristice inainte de data inceperii sejurului.

d) 100% din pretul pachetului de servicii turistice, in cazul in care turistul a achizitionat pachetul de servicii turistice din cadrul programului “Inscrieri timpurii”(BLACK FRIDAY sau EARLY BOOKING) indiferent de data la care turistul solicita renuntarea.

e) 100% din pretul pachetului de servicii turistice, in cazul in care turistul a achizitionat pachetul de servicii turistice in baza unor oferte speciale (1 Mai, Paste, Craciun, O saptamana la mare, Litoralul pentru toti) indiferent de data la care turistul solicita renuntarea.

 

2. In cazul in care turistul care a contractat un pachet servicii turistice cu SC PRIETENIA TURISM SRL si a platit un avans, depaseste  termenul specificat in factura proforma pentru a achita ratele aferente sau restul de plata, agentia are dreptul de a anula rezervarile efectuate in beneficiul turistului, cu retinerea integrala a sumelor platite de catre turist pana la acea data.

 

 3. Turistul trebuie să transmita în scris cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice, de luni pana vineri intre orele 10:00 si 15:00 la adresa de email contact@iuliaresort.ro sau pe fax la numarul 0254/543606  sau direct la sediul agentiei din orasul  Petrosani , str. Nicolae Balcescu,  nr. 10, judetul Hunedoara.

Cererea de renunţare nu este luată în considerare daca nu este transmisa conform celor de mai sus si NU este confirmata cu numar de inregistrare de SC PRIETENIA TURISM SRL.

Orice cerere de renuntare transmisa sambata sau duminica sau dupa ora 15:00 in timpul saptamanii, va fi inregistrata cu data urmatoarei zile lucratoare.

 

4. Agenţia va acorda despăgubiri în funcţie de gradul de nerespectare a obligaţiilor.

 

VI. Reclamaţii

 

1.În cazul în care turistul este nemulţumit de serviciile turistice primite, acesta are obligaţia de a întocmi o sesizare în scris la fata locului, clar şi explicit, cu privire la deficienţele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat, ce se va transmite prompt atât Agenţiei, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului).

 

2. Atât Agenţia, cât şi prestatorul de servicii turistice vor acţiona imediat pentru soluţionarea sesizării. În cazul în care sesizarea nu este soluţionată sau este soluţionată parţial, turistul va depune la sediul Agenţiei o reclamaţie în scris, în termen de maximum 5 zile calendaristice de la încheierea sejurului, Agenţia urmând ca, în termen de maxim 45 zile calendaristice, să comunice turistului despăgubirile care i se cuvin.

 

VII. Dispoziţii finale

 

1. Prezentul contract se considera acceptat de catre ambele parti odata cu plata integrala sau partiala de catre turist a serviciilor turistice comandate.

2. Comercializarea pachetelor de servicii turistice se va face în conformitate cu prevederile prezentului contract şi cu respectarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 631/2001, cu modificările ulterioare.

3. Contractul poate fi prezentat şi sub forma unui catalog, pliant sau alt înscris, dacă turistul este informat despre aceasta şi dacă documentul conţine informaţiile prevăzute de art. 10 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 107/1999, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 631/2001, cu modificările ulterioare.

 

ALTE SPECIFICATII

 

Pentru platile in Euro cursul de schimb pentru calcularea tarifelor este de 1 Euro= cursul BNR din data platii.

 

In general, pe litoralul romanesc intrarile si iesirile se fac dupa urmatorul program:

Ora de check-in 16:00

Ora de check-out 11:00

 

Acestea sunt conditiile generale de rezervare, in consecinta va rugam sa verificati cu atentie si conditii de rezervare publicate pe pagina de prezentare a unitatii de cazare inainte de a trimite rezervarea. Totodata agentia SC PRIETENIA TURISM SRL va face periodic oferte speciale care se supun unor reguli si conditii diferite si specifice perioadei.